A tőzsdét vette célba Schobert Norbi

A Magyar Nemzeti Bank megadta az engedélyt a Norbi Update Lowcarb (NUL) Nyrt-nek, így a társaság szeptember 8. és 26. között részvényeket dob piacra. Az elképzelések szerint a papírokkal a magán és intézményi befektetőket is megcélozzák.  

A vállalat az ismert fitnessguru Schobert Norbert és felesége, Rubint Réka érdekeltségébe tartozik – írja a Napi.hu. A NUL-t egyébként tavaly hozták létre, amely franchise rendszerben működteti az alacsony kalóriatartalmú élelmiszereket forgalmazó üzleteket. A cég idén márciusban zártból nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult, azt követően, hogy a két 50-50 százalékos tulajdonos döntött az alaptőke 5-ről 52 millió forintra emeléséről, valamint a részvények számának és névértékének módosításáról.

A tervek szerint minimum 800 ezer, maximum 2,2 millió részvényt fognak kibocsátani legalább 920, legfeljebb 990 forintos részvényenkénti áron. A cég 2013-as értékesítés előtti nettó árbevétele 425,6 millió forint, az üzemi eredménye 103,1 millió forint, az adózás előtti eredménye 104 millió forint, míg az adózott eredménye 94,3 millió forint.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.