A Tisza-tó jobban teljesít

Az üzleti tervet meghaladó mértékben nőtt a vendégforgalom tavaly a Tisza-tónál. A szakemberek szerint a bővülés az idén is folytatódhat a 68 önkormányzatot és 920 szolgáltatót magában foglaló, Magyarország legkisebb, ám egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai célterületén.

Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait idézve elmondta: tavaly a Tisza-tó környéki kereskedelmi szálláshelyeken 74 000 belföldi vendég 196 000 éjszakát töltött. A belföldi vendégszám 3,5 százalékkal, míg a vendégéjszakák száma 4,4 százalékkal emelkedett.    

A nyári hónapokban látványosan megélénkült az érdeklődés a tározó térsége iránt. Júniusban 6 százalékkal, júliusban 14, augusztusban 11 százalékkal bővült a vendégforgalom.     A vendégéjszakák száma éves szinten 2,7 százalékkal nőtt, elmaradt az országosan mért 4,6 százalékos bővüléstől. Molnár Anita jelezte: bár a belföldi vendégek tartózkodási ideje 2,8 napra csökkent, valamivel még mindig magasabb, mint a 2,6 napos országos átlag.

A Tisza-tavi régióba látogató külföldiek száma tavaly mintegy 8 százalékkal nőtt, jobbára Németországból, Romániából és Szlovákiából érkeztek. A külföldi vendégek 3,4 napot tartózkodtak a régióban, ez meghaladja a 2,7 napos országos átlagot.

A kutatások alapján jelentős tartalékok vannak a Tisza-tó belföldi vendégforgalmának növelésében, a vidék ugyanis még mindig tömegek előtt ismeretlen. A Magyar Turizmus Zrt. regionális marketing igazgatósága ezért 2014-es üzleti céljaként 1,5 százalékos belföldi forgalomnövekedést határozott meg, azaz a tavalyinál mintegy 4000-rel több vendégéjszakára számítanak az idén a tározó térségében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.