Egyre drágább a gázolajunk

A térségben továbbra is Magyarországon tankolhatjuk az egyik legolcsóbb benzint, a gázolajár viszont ismét a második legdrágább.

A környező országok közül továbbra is inkább hozzánk érdemes üres benzintankkal érkezni, semmint emiatt szomszédolni - derül ki az Autóklub szeptember végi adatai alapján készített felmérésünkből. Az érintett nyolc állam közül a magyarországi benzin változatlanul a harmadik legolcsóbb. Ezen a fronton a sorrend a legutóbbi, augusztus eleji felmérésünkhöz képest nem változott. A maga 459 forintjával messze legdrágább Szlovákia. Utána következik Szlovénia, Horvátország - a sokáig az olcsók közé számító - Románia és Ausztria.

A 421 forintos hazai átlagtarifa közel tíz százalékkal veri északi szomszédunk literárát. Nálunk is olcsóbb viszont Szerbia, de ha feltétlenül szomszédolni akarunk, a mindannyiunknál 25-35 százalékkal olcsóbb - egyszersmind egész Európában Oroszország után a második legolcsóbb - Ukrajnába érdemes átruccanni.

Augusztus elejéhez képest kedvezőtlen fejlemény viszont, hogy az akkor középmezőnyben lévő gázolajárunk ismét az élbolyba került. Ha az év elején váratlanul jelentősen megdráguló Románia nem állna továbbra is az élen 435 forinttal, 427 forintos átlagos literárunkkal mi számítanánk a legdrágábbnak a térségben. Szlovákia egyre olcsóbb, az osztrák árak hosszú hónapok óta, a szerbek pedig hagyományosan barátibbak, míg Ukrajna 275 forintos literárával ezt a mezőnyt is lényegében behozhatatlanul vezeti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.