A Telekom idén milliárdokat szeretne látni ingatlaneladásból

A Magyar Telekom az idén a vártnál magasabb, 8 milliárd forint bevételre tesz szert ingatlaneladásból, miután módosult a WING-csoporttal 2015. májusában kötött, a Telekom új székházának felépítésére és ingatlan portfóliójának racionalizálására vonatkozó megállapodás - közölte a távközlési cég pénteken a tőzsde honlapján.

A Telekom tavaly a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve három legjelentősebb budapesti iroda-ingatlanjának eladásáról állapodott meg a WING-csoporttal. Az eredeti tervek szerint 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, 2018-ban pedig 45 millió euró készpénzbevételhez jutott volna.

A pénteken aláírt szerződés értelmében az egyik, Infoparkban található épületet harmadik félnek készpénzért értékesítik, a Telekom pedig az új székház átadásáig visszabérli azt.

Ezáltal 2016 első felében az előzetes várakozásokhoz képest magasabb, 25,5 millió euró (mintegy 8 milliárd forint), míg 2018-ban a korábban tervezettnél alacsonyabb bevétellel számol a társaság. Az érintett épületek értékesítéséből változatlanul 4 milliárd forint nyereséggel számol 2018-ban a cég.

A közlemény szerint az infoparki irodaépület bérleti díja körülbelül évi 700 millió forint költséget jelent a Telekom számára a következő három évben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.