A Tebész nekiment a Norbi-részvényeknek

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) szerint le kell állítani a Norbi Update Lowcarb (NUL) Nyrt. nyilvános részvényértékesítését. Ennek oka – véli a szervezet –, hogy az értékesítésre meghirdetett részvények egyik eladója, a cég igazgatósági elnöke Schóbert Norbi olyan információkat adott a nyilvános értékesítési időszak alatt, amelyekről nincs utalás vagy hiányosabbak szerepelnek a részvényértékesítési tájékoztatójában.

Az egyik probléma Andre Agassi szerepeltetése. A részvényértékesítési tájékoztatóban csak reklámarcként szerepelt. A nyilvános budapesti bemutatáson azonban már lehetséges üzlettársról szóltak a részvényvásárlói csábítások.

A másik vitatott pont a szervezet szerint a védjegyek jogai. A tájékoztatóban – írja a Tebész közleménye – az szerepel, hogy a hasznosítását Schóbert Norbi a NUL számára 2019. február 20-ig engedélyezte. A jegyzési időszak közben viszont egy sajtóbeszélgetésen arról beszélt a finteszguru, hogy a „13 védjegyet be fogjuk vinni térítésmentesen, vagy jelképes összegért az első alaptőke-emelésről döntő közgyűlésen a cégbe." A Tebész ezért kéri az MNB-t a nyilvános részvényértékesítés azonnal felfüggesztésére.

A vállalkozás közleményben reagált, hangsúlyozva: mindenben megfelelnek a törvényi előírásoknak, Agassival marketing szerződést kötöttek, és a teniszsztár nem tulajdonos, a védjegyek apportjának lehetőségét pedig megemlítik a tájékoztatóban 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.