Szokatlan ajánlatot tett az Audinak a szakszervezet

Sztrájkra készül az Audi Hungaria Független Szakszervezete, mely a vállalat két ajánlatát is egyhangúan visszautasította. Megkezdték a lebegtetett munkabeszüntetés részleteinek kidolgozását.

A tárgyalások nem szakadtak meg, sőt az egyezségre is van esély, de egyelőre nincs megállapodás Magyarország egyik legnagyobb multicége, a győri Audi független szakszervezete és a vállalat vezetői között. A szakszervezet a munkatársak alapbérének visszamenőleges, 20 ezer forinttal történő, nem differenciált béremelését akarja elérni. Követelései között a jelenleg 475 ezer forintos választható béren kívüli juttatás (cafeteria) 500 ezerre történő növelése, s egyszeri, személyenként 100 ezer forintos juttatás szerepel.

A szakszervezet azért is jogosnak, igazoltnak látja a kérést, mert – mint honlapjukon írják – a sztrájkbizottság megalakulása óta hétezren aláírásukkal jelezték, hogy egyetértenek a szakszervezet követelésével, százan pedig be is léptek az érdekvédő szervezetbe.

Szokatlan felajánlást is tettek a vállalatnak: segítenék a világcég győri leányvállalata indokolatlan kiadásainak feltárását, és javaslatot fogalmaznak meg a megtakarításra.

A német tulajdonú társaság leányvállalata még nem adott újabb ajánlatot. Közben az Audi AG összüzemi tanácsának elnöke, valamint a német IG Metall bizalmi testületének a vezetője szolidaritást vállalt a győri munkatársakkal, és aláírásokat is gyűjtenek az érdekükben. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.