A Raiffeisen is elköltözne Ausztriából

Van az a pénz: már a törzsökös osztrák Raiffeisen Bank is azt fontolgatja, hogy adózási okokból Németországba helyezi át székhelyét.

Az osztrák Raiffeisen bank a határ túloldalára, Németországba tenné át a bank székhelyét - idézi a Reuters Heinrich Schaller elnököt. Ennek révén a felső-ausztriai központú hitelintézetnek évi 29 millió euróval kevesebb bankadót kellene fizetnie.

Korábban az Erste Bank is kijelentette, hogy Ausztriából Prágába teszi át székhelyét. Míg Ausztriában a bankoknak évi 34 millió euró bankadót kell fizetniük, addig Németországban ennek majdnem a hetedét, 5 millió eurót kötelesek az állam számlájára utalni.

Nemtörődömség lenne a vezetőség részéről, ha nem gondolta volna át ezt a lehetőséget - mondta Schaller az Oberösterreichische Nachrichten című osztrák lapnak. Nem mi vagyunk az egyetlen cég, amely fontolgatja, hogy külföldre megy – tette hozzá.

Az osztrák székhelyű bankok a helyi kormány ellenük folytatott kampányán is felháborodtak. Szerintük az osztrák kabinet arra hívja fel a bankok figyelmét, hogy az adófizetők a válság alatt segítették a bankokat. Az osztrák nagybankok adójából az ottani államkincstár évi 640 millió euró körüli bevételre tesz szert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.