A pornómilliárdost segítik az új cégszabályok

Gattyán György weberotikás nagybefektető leánycégét is több milliárdos pluszbevétellel kecsegteti, hogy a hazai vállalkozásokat a jövő év közepétől elektronikus aláírás kiállítására kötelezik.

A 600 ezer bejegyzett, avagy 400 ezer működő hazai társas vállalkozás évi több mint tízezer forintos többletkiadással szembesülhet jövő év közepétől: életbe lép ugyanis az a rendelkezés, miszerint elektronikus levelek igazolt fogadására, a feladó felé az átvételt bizonyító tértivevény kiadására alkalmas email-címet kell működtetniük - hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

Ehhez a cégvezetőnek vagy más aláírásra jogosultnak úgynevezett elektronikus aláírásra van szüksége, amit egyelőre két fővárosi cég forgalmaz: az online erotikus tartalomszolgáltatásáról ismert Gattyán György tulajdonában lévő Netlock, illetve a magyar magánszemélyek jegyezte Microsec. A tanúsítvány kiállításához közjegyző segítségével élőben kell ellenőrizni az érintett személyazonosságát. Ehhez a cégnél személyesen kell megjelenni; a Netlock térítés ellenében telephelyen kívülre is kiszáll.

A legolcsóbb szolgáltatási díj jelenleg 13 ezer forint plusz áfa. Ez alapján a lap számításai szerint a rendelkezés évi 5-7,5 milliárd forintos pluszbevétellel kecsegteti a két társaságot. Dalos Mihály, a Microsec igazgatósági tagja ugyanakkor úgy véli, a kisebb levélforgalmú megrendelők számára alacsonyabb tarifákat dolgozhatnak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.