Állami bankkal boltol a Telenor

Belép a pénzügyi szolgáltatások piacára a Telenor. Ez egyelőre egy hitelkártyában és a hozzá tartozó kevéssé látványos szolgáltatásokban testesül meg, de komoly előny, hogy nem kell bankba mennie az ügyfélnek.

Belép a pénzügyi szolgáltatások piacára a Telenor. Noha a bankszektort mostanság az ág is húzza, vannak olyan szolgáltatásai, amin azért jól lehet keresni: ilyen például a hitelkártya. Ezen alapul a Telenor új szolgáltatása, amelyhez a mobilcég azért hozzákapcsolt pár okostelefon segítségével igénybe vehető szolgáltatást.

A szolgáltatás érdekessége, hogy a Telenor azt azzal a Budapest Bankkal valósítja meg, amelyet néhány napja vásárolt meg az állam az amerikai GE-től. – Ez azonban nem befolyásolta sem a döntést, sem pedig a jövőbeni együttműködést – mondta Christopher Laska. A hitelbírálat egyébként a Telenor-üzletekben történik majd, alapesetben csak személyi és lakcímkártya kell hozzá. A hitelkeret összege százezer és egymillió forint között lehet. 

A digitális szolgáltatások sikerének egyetlen titka van, a kényelem – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója. Ez hozta el a mobilvásárlások, a mobilparkolás sikerét, nincs még egy olyan ország Európában, ahol a parkolási tranzakciók több mint fele mobilon keresztül zajlik.

Miközben az okostelefon-ellátottság a Telenor hálózatában az elmúlt időszakban szép lassan elérte Magyarországon az ötven százalékot, azaz, minden második telefon okostelefon, a Telenor nemzetközi anyavállalata tavaly vett egy bankot Szerbiában. Magyarországon pedig Európa legsokoldalúbb mobilfizetési tesztjét bonyolították le. Idehaza pedig pénzügyi szolgáltatásokat indítanak: mobilfizetési alkalmazást, hitelkártyát kínálnak, új ajánlatokkal jelentkeznek a készülékfinanszírozás területén, és speciális szolgáltatásokat is kínálnak.

A kártya legfontosabb adatait, így az egyenleget és a limiteket, valamint a tranzakciós listát egy Telenor-alkalmazásban, a Telenor MyWalletben vehetik igénybe az ügyfelek. A készülékfinanszírozást ebben a konstrukcióban kiterjesztik a kártyás előfizetőkre is, az új konstrukciók lényege, hogy szinte bármely készüléket meg lehet venni önrész nélkül, 22 hónapos konstrukcióban. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.