A nemzeti Főgáz is segíti a brókerkárosultakat

A Tigáz, az Elmű-Émász és az E.ON után a nemzeti közszolgáltatásra készülő állami Főgáz is bejelentette, hogy megoldást keres a brókerbotrányok miatt fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleinek.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó Főgáz Zrt. segíti azokat az ügyfeleit, akiknek a Buda-Cash brókerház vagy a Quaestor Zrt. károsultjaként átmeneti fizetési nehézségeik adódnak a gázszámlák kifizetésében és a kapcsolódó bankok jelenleg folyó hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá bankszámlájukhoz - közli a társaság.

Az eljárás az egyetemes szolgáltatásban vásárlókra, vagyis a lakosságra, a közintézményekre és az e kategóriában vételező kis cégekre vonatkozik. A méltányossági kedvezmény igénybevételéhez az állami tulajdonú Főgáz kéri az érintett ügyfeleit, hogy az esetleges gázszámlafizetési nehézségeiket időben jelezzék a társaság ügyfélszolgálati pontjain. A társaság minden esetet egyedi eljárás alapján kezel - írják.

Az elmúlt napok során az olasz hátterű Tigáz, valamint a német hátterű Elmű-Émász és E.ON is tett hasonló nyilatkozatokat. A hatályos cégadatok szerint a Főgáz nem az ENKSZ, hanem az állami Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.