A Negrót a magyarok szopják

Eladja a Negrót és vele az egész gyárat tulajdonosa. Szerintük a legendás cukorka a magyaroknak fontos, külföldön a Halls a menő.

Jövőre kezdi árulni a Negrót és az azt gyártó győri üzemet a Mondeléz Hungária Kft. A Faktor írása szerint Kertész Péter, a cég kommunikációs tanácsadója elmondta: az üzemi tanácsot értesítették a döntésről. Az üzemi tájékoztatón egy ember kivételével minden dolgozó részt vett.

A cég a jövőben a húzómárkákra koncentrál: a Halls cukorka gyártását átviszik a lengyelországi Skarbimierzbe, de csak 2016 második felétől. A Negro viszont marad, amíg el nem tudják adni.

„Nem számolunk azzal, hogy nem tudjuk eladni. Tudjuk, hogy a Negro a magyaroknak nagyon fontos termék. Éppen ezért bízunk abban, hogy a 2016 elejétől árult brandre valamelyik piaci szereplő azonnal lecsap. Szeretnénk mi válogatni a vevők közül" – mondta a cég kommunikációs tanácsadója.

A győri üzemben, ahol a Negrót is gyártják, összesen 83-an dolgoznak. 59 saját, 19 kölcsönzött munkásuk és 5 portásuk van. A cég egyelőre úgy számol, hogy csak 17 embert kell elküldeni a Halls gyártásának áthelyezése miatt.

A cég kommunikációs tanácsadója elmondta: úgy látják, hogy a Halls márkában sokkal több potenciál van külföldön, mint a Negróban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.