A magyarok csaknem felének nincs pénze nyugdíjbiztosításra

A magyarok mintegy 40 százalékának egyáltalán nincs pénze arra, hogy biztosítást kössön – derült ki a Deloitte felméréséből. A kutatást a Portfolio Biztosítás 2016 konferenciáján kedden ismertették.

A magyar biztosítási piac nemcsak az uniós átlaghoz képest van elmaradva, hanem a visegrádi országokhoz képest is, Magyarország egyértelműen az utolsó helyen kullog.

Tíz magyarból négyen bíznak a biztosítókban, és gondolják úgy, hogy korrektek az ügyfelekkel és meg lehet bízni bennük. Ezzel szemben a bankokban csak a magyarok negyede bízik meg.

A megkérdezettek ugyan elismerték, hogy szükség van időskori előtakarékosságra, mert az államtól nem remélhető megfelelő nyugdíj, ám csak a válaszadók fele tartotta fontosnak, hogy félretegyen a nyugdíjas éveire, további 38 százalékuknak viszont egyáltalán nincs pénze arra, hogy a kötelező biztosítások (kgfb, vállalati felelősségbiztosítás stb.) mellett más biztosítást is megkössön.

A kutatásból az is kiderült, hogy Magyarországon főként a 60 éven felüliek kötnek biztosítást, ám körükben is csak 30 százaléknak van biztosítása. Nincs szinte semmilyen biztonsági hálójuk a nem várt kockázatokra a fiataloknak, az iskolázatlan embereknek és az egyedülállóknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.