A Magyar Áramszolgáltató Kft. átvette a Tigáz szabadpiaci földgázportfólióját

Lezárult a Magyar Áramszolgáltató (Mász) Kft. tranzakciója, így megszerezte a Tigáz versenypiaci földgáz-kereskedelmi üzletágát - közölte az Émász és az Elmű a BÉT honlapján csütörtökön.

A Mász és a Tigáz Zrt. 2016. február 19-én megkötött megállapodása március 31-én sikeresen lezárult, a megállapodásban rögzített teljesítési feltételek megvalósultak. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) március 1-jén jóváhagyta.

A Tigáz február 25-én jelentette be, hogy a Mász veszi át a társaság magyarországi szabadpiaci földgázportfólióját. A tranzakciót követően a Tigáz befejezi szabadpiaci gázkereskedelmi tevékenységét Magyarországon. A Tigáz korábbi közlése szerint az átadás-átvétel közel 3000 ügyfelet érint. Minden érintett külön értesítést kap a szerződésátadás részleteiről.

A Mász honlapján olvasható tájékoztatás szerint a cég fele-fele részben (az RWE német energiaszolgáltató többségi tulajdonában lévő) Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) és az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) tulajdona, jegyzett tőkéje 200 millió forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.