A legtöbbet a panaszkezelésre panaszkodunk

A fogyasztók az energiaszolgáltatók tevékenységében legkevésbé a panaszkezelés minőségét díjazzák.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a korábbi évekhez hasonlóan 2014 őszén is kérdőíves vizsgálatot indított a földgáz- és villamosenergia-felhasználók elégedettségének felmérésére. Ennek egyik kiemelt területe a fogyasztók ügyintézéssel kapcsolatos visszajelzései.

A reklamációs ügyek intézése továbbra is kritikus pontja a szolgáltatók tevékenységének. A MEKH fogyasztóielégedettség-vizsgálata azt mutatja, hogy ügyfélszolgálati területen az elégedettségi mutatók nem romlottak az elmúlt időszakban, de a reklamációkezelés az előző évekhez hasonlóan mindenütt alacsony elégedettségi pontszámot kapott. Az idei vizsgálat tanúsága szerint is sokan találták nehézkesnek a reklamációs ügyintézést. A lakossági (egyetemes) szolgáltatói területen ez a tevékenységcsoport kapta a legalacsonyabb pontszámokat.

A hatóság által közzétett grafikon tanúsága szerint a lakossági földgázfogyasztók 43 százaléka jónak, 22 százaléka inkább jónak, 13 százaléka inkább rossznak, 12 százaléka nagyon jónak, hat százalék rossznak, négy százalék pedig nagyon rossznak ítéli a reklamációs ügyintézés folyamatát.

A villamosenergia-szolgáltatók ebbéli képességeit 44 százalék jónak, 22 százalék inkább jónak, 12 százalék inkább rossznak, 9 százalék rossznak, 8 százalék nagyon jónak és 5 százalék nagyon rossznak tartja.

A felmérésben érintett szolgáltatóknak – a rájuk vonatkozó részletes adatok elemzése alapján – lehetőségük lesz a korrekciós lépésekre. Az ennek alapján meghatározott intézkedési tervek gyakorlati megvalósulását a Hivatal figyelemmel kíséri. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.