A kormány majd jól megírja az EKB-nak

A magyar kormány a jövő héten levelet küld az Európai Központi Banknak (EKB) kedden közzétett kormányzótanácsi véleményére válaszul - közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) szerdán az MTI-vel.

Jelenleg a dokumentum pontos tartalmáról folynak a tárcaközi egyeztetések – tették hozzá, azt is közölve: ha készen lesznek, megismertetik a sajtóval a levelet.

Az uniós jegybank augusztus 5-én tette közzé a devizahitelesek mentőcsomagjáról szóló első törvénnyel kapcsolatos állásfoglalását. Részben kifogásolták, hogy nem egyeztettek velük megfelelően (mert a módosító indítványokról nem igazán konzultáltak velük). Másrészt viszont úgy vélték, nem csak a bankrendszerre, de a gazdaságra is negatív hatással lehet a kormány terve.

Például azt írták, hogy "a bankrendszerre gyakorolt potenciális kedvezőtlen hatásokon túlmenően nem zárható ki a magyar gazdaságra és a pénzügyi piacokra gyakorolt kedvezőtlen hatás sem". És úgy vélték, erre a negatív hatásra illene figyelni akkor is, amikor a devizahiteleket a kormány forintosítani szeretné.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.