A kormány állítólag már nem akarja betiltani az Ubert

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az Uber képviselőivel folytatott egyeztetés után az MTI szerint azt mondta, hogy nem akarják betiltani az Ubert, hanem „beállítani a sorba”.

Az egyeztetést követően Fónagy úgy festette le kormányát, mely nem a korszerűség ellen van, sőt elismeri az Uber korszerűségét és újszerűségét is. Tevékenységüket azonban be akarja szorítani a magyarországi jogszabályok keretei közé.

Az újságírók megkérdezték az államtitkártól, hogy miért szállt rá az adóhivatal az Uberre. Fónagy szerint a taxisokat is ellenőrzi az adóhivatal, sőt a közlekedési felügyelet, de még a rendőrség is. Elejtett még néhány simogató szót a taxisokról, megdicsérte őket azért, mert „a nagyobb taxis cégek keményen fellépnek azon alkalmazottaik és vállalkozói partnereik ellen, akik vétséget követnek el”.

S mielőtt bárki azt hihette volna, hogy az Uberrel szembeni valamivel engedékenyebb hang a Brüsszel által kilátásba helyezett közös megítélésre vonatkozó felhívásnak köszönhető, az államtitkár igyekezett a saját szájíze szerint értelmezni azt: „nem parttalan szabadságot jelent, hanem az előzetes közlemény alapján a szolgáltatók számára is kemény feltételeket szab” – mondta az MTI szerint.
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.