A gyorsabb internet boldogabb országot jelent

Minden ezer kiépített internetkapcsolat 33 új munkahelyet teremt. A felmérések szerint az internet-használat tíz százalékos növekedése 1,3 százalékos növekedést hoz. 

A digitalizációnak köszönhetően a Big Data lesz az új „olaj", a legértékesebb nyersanyag a világban. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) elemzése szerint a szélessávú internet penetráció 10 százalékos növekedése 1,3 százalékkal növeli az adott ország GDP-jét, és minden ezer új szélessávú kapcsolat 33 munkahelyet teremt – mondta Deng TaiHua, a Huawei régiónkért felelős alelnöke az Broader Way Forum - szélesebb út - nevű tanácskozáson, amelyet az Információs Társadalom Parlamentje című rendezvény keretében rendezett a kínai távközlési óriás. 

- A biztonságosabb, technológiai értelemben okosabb Magyarország egyben boldogabb is lesz - hangsúlyozták a szakértők. A Huawei alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte a kormányok feladata segíteni a szélessávú internet elterjedését és ösztönözni annak használatát. A cég és  az amerikai University of Columbia közös kutatása szerint egy országok behálózottsága komolyan segíti a lakosság boldogságérzetének növelését. Erre már indexek is léteznek. A GCI indexének (Global Connectivity Index, azaz globális összekapcsoltsági mutató) 10 ponttal való növekedése átlagosan 5,5 százalékos emelkedést hoz a HHI indexében is (Human Happiness Index, vagyis az emberi boldogságérzet mutató).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.