A globális LNG-piac felé fordul a MET

Cseppfolyós földgázzal (LNG) bővíti energiakereskedelmi portfólióját a MET International, a társaság komoly lehetőséget lát a globális LNG-szektor bővülésében - tájékoztatta a MET csoport pénteken az MTI-t.

A MET International, a MET csoport svájci leányvállalata a piac gyors változásaiból adódó kereskedelmi lehetőségekre épít. Az új terület a középtávú gázimport-igények kiszolgálására összpontosít - közölték, hozzátéve, hogy a MET csoport ugyanakkor a nemzetközi azonnali és határidős LNG-piacon is aktív kíván lenni.

A közlemény szerint az LNG-importból származó nagykereskedelmi hatás elsősorban a spanyol, a francia, a belga, az olasz és a holland piacokon érvényesül. Az LNG-import egyre nagyobb mértékben befolyásol egyes helyi piacokat, ami közvetetten a MET egész európai gázkereskedelmi tevékenysége szempontjából fontos - hangsúlyozták.

A MET csoportot 2007-ben Magyarországon alapították, ma leányvállalatai révén 10 országban van jelen, Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Horvátországban, Magyarországon, Oroszországban, Romániában, Svájcban, Szerbiában, Szlovákiában és Törökországban. Fő tevékenysége a földgáz-kereskedelem, emellett áram- és kőolaj-kereskedelemmel, illetve áramtermeléssel is foglalkozik.

A tájékoztatás szerint a cégcsoport 19 ország gázpiacán kereskedik, 2014-es bevétele megközelítette a négymilliárd eurót. Közép-Európa legnagyobb gáztőzsdéjén, az osztrák VTP-n dobogós a forgalmi listákon, a kontinentális Európa legnagyobb tőzsdéjén, a holland TTF-en pedig a top 15-ben van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.