Holnapra országos lehet a Főgáz

Noha a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak akár még több hónapja is lehetne, a kormányzati elvárásoknak megfelelően - igaz, ahhoz képest az utolsó pillanatban - holnap megkaphatja országos gázszolgáltatási engedélyét az új nemzeti állami gázszolgáltatás zászlóshajója, a Főgáz - tudtuk meg. Akiknél most nem a Főgáz szolgáltat, átszerződhetnek majd hozzá, de a gázt az államtól se kapják olcsóbban.

A kormányzati elvárásokat tekintve az utolsó pillanatban, azaz holnap kaphatja meg országos gázszolgáltatói engedélyét a nemzeti gázszolgáltatásra készülő, nemrég teljesen állami kézbe került Főgáz - tudtuk meg. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökségnek az állami közművel foglalkozó államtitkára korábban abbéli reményének adott hangot, hogy a beadott engedélykérelem még ebben a hónapban elkészülhet, és a tevékenységet áprilisban elkezdhetik. Hogy ez pontosan miben is áll majd, továbbra sem tudni pontosan. Németh Lászlóné korábban kérdésünkre tisztázta, hogy az állami társaság az engedély birtokában sem ad majd a többi szolgáltatónál olcsóbb gázt. Így első körben más hívószavakkal igyekezhetnek átcsábítani magukhoz a lakossági fogyasztókat. Az új Főgáz oldaláról jóval nagyobb "sikerrel" kecsegtet az, ha egy-egy meglévő szolgáltató egyszerűen átadja több százezer vagy akár több mint egymillió lakossági ügyfelét a Főgáznak. Lapunk információi szerint erre egyre nagyobb esély mutatkozik. Ezt alátámasztja, hogy a Fidesz a lakossági fogyasztók nagy tömegű átadását megkönnyítő törvénycsomagot terjesztett a parlament elé.

A Főgáz Zrt. 2015. február 27-én adta be az egyetemes szolgáltatói engedélyének országos szintre történő kiterjesztéséhez szükséges kérelmét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH) - válaszolt az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre a hatóság. A törvény szerint a MEKH-nek 90 napja van a kérelem elbírálására, amibe a hiánypótlás nem számít bele. Jelenleg zajlik a Főgáz által benyújtott dokumentumok vizsgálata. A határozat nyilvános lesz - teszik hozzá. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.