A fodrászok és a kozmetikusok megúszták

Mára egyértelművé vált, hogy a szépségipar bizonyos szereplőinek, például a fodrászoknak és a kozmetikusoknak a jövőben sem kell on¬line kasszát üzemeltetniük – értesült a Magyar Idők. Az online kassza vásárlására és üzembe állítására nem kötelezettek viszont folyamatosan számíthatnak arra, hogy megjelennek náluk az adórevizorok, akik az utóbbi időben nagyjából ezer ellenőrzést végeztek el a szépségiparban.

Az arctisztításon, hajvágáson, pedikűrözésen, életmód-tanácsadáson, és sóbarlangi terápián is átesett revizorok munkája, azaz a hatósági fellépés eredményéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője, Kis Péter András nyilatkozott a lapnak, elmondva, hogy tavaly a több mint félezer akció során negyvenmilliós adóhiányra bukkantak, és 36 millió forint szankciót is kiszabtak.

Az idei számok hasonlóan alakultak, a novemberig befejezett nagyjából 450 eljárásban összesen 32 millió forintnyi be nem fizetett adóra derült fény, a büntetések együttes összege pedig megközelítette a 60 milliót. Tipikus szabályszegésnek bizonyult például, hogy késve, vagy egyáltalán nem jelentették be a forgalmas tavaszi és nyári időszakokban alkalmazott munkavállalókat.

Hogy mégsem lesznek online pénztárgépre kötelezve e szolgáltatók, az állítólag azért van, mert: az iparág kisebb szereplőinek túl nagy adminisztrációt okozna, s a teher az ilyen esetekben jelentősebb lenne az elérhető előnynél. A nagyobb szépségszalonok többségében meg már most is működnek e kasszák. Az autószervizt, edzőtermet és kaszinót üzemeltetők azonban állítólag nem fogják megúszni az online kassza használatát – írja a kormánypárti lap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.