A dolgozók tizedét kirúghatja a Warner Bros.

Dolgozói tíz százalékának, 900-1000 alkalmazottjának elbocsátását tervezi világszerte a Warner Bros. filmstúdió, hogy csökkentse költségeit - értesült a variety.com hollywoodi portál.
A stúdióhoz közel álló források szerint az elbocsátásokra október végén, november elején kerülhet sor. A stúdió illetékesei jelenleg még dolgoznak azon, hogy minél több munkahely megmaradhasson, de mindenképpen jelentős lesz a létszámleépítés.

"Sem pontos szám, sem százalék nincs a célkitűzések között. Ez költségvetési kérdés és nem létszámkérdés" - hangsúlyozta Dee Dee Myers, a Warner Bros. új vállalati kommunikációs elnökhelyettese.

Bennfentes információk szerint a filmes és televíziós ágazatot érinti legkevésbé a leépítés, mivel a stúdió továbbra is a tartalom-előállításba akar befektetni, hogy növelje bevételeit. A legkomolyabb létszámcsökkentés a házimozis, marketing, terjesztési, adminisztrációs és egyéb, nem produkció-előállító részlegeknél lehet.

Kevin Tsujihara, a Warner Bros. elnök-vezérigazgatója az alkalmazottaknak küldött levelében azzal magyarázta a lépést, hogy mióta a vállalat élére került, annak jövőbeli fejlődése az elsődleges célja, ami megköveteli a költségek csökkentését és a források jobb felhasználását.

Legutóbb 2009-ben voltak elbocsátások a stúdiónál, amely akkor 800 munkavállalóját küldte el. Jelenleg mindegy 9 ezren dolgoznak a Warner Bros.-nál világszerte.

Idén a stúdió több kasszasikere mellett néhány filmje - a Transzcendens, a Téli mese és A holnap határa - megbukott a mozipénztáraknál. Ráadásul a Wachowski testvérek produkciója, a Jupiter felemelkedése sem készült el időben, így az eredetileg kitűzött júliusi bemutatót jövő februárra kellett tolni.

A költségek csökkentését elemzők szerint a Warner Bros. anyacégére, a Time Warnerre nehezedő súlyos piaci nyomás is indokolja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.