A Dél-Dunántúlon is egy óra alatt kifogyott a hűtőkeret

Minden eddiginél kevesebb, már 2500 dél-dunántúli nyugdíjas és nagycsaládos lemerítette a rendelkezésükre álló egy óra alatt a térségnek szánt 46 milliós hűtőcseretámogatási keretet. Holnap a Nyugat-Dunántúlról, holnapután pedig a Dél-Dunántúlról jelentkezhet bárki.

Az állami hűtőcsere-támogatási kiírás mai, dél-dunántúli körében minden eddiginél kevesebb, 2500 jogosult már lemerítette a térségben e célra rendelkezésre bocsátott 46 millió forintos keretet - deríthető ki az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ma reggeli, illetve korábbi közleményeinek összevetésével.

A dél-dunántúli nyugdíjasok és nagycsaládosok ma reggel 8 és 9 óra között igyekezhettek feladni hűtőcsere-támogatási kérelmeiket az erre kizárólagosan biztosított állami internetoldalon.

A - kissé kaotikus kezdés után immár kialakult - szokásoknak megfelelően a térség többi lakója is pályázhat, mégpedig csütörtökön, a mai fordulóhoz hasonlóan reggel 8 és 9 óra között.

A tegnapi, nyugat-dunántúli kiírás során a rendelkezésre biztosított egy órán belül 3 ezer rászoruló adott be jelentkezést. Ennek következő lépéseként holnap reggel 8 és 9 között - szinte megkötések nélkül - a térség bármely lakója megpróbálkozhat pályázatfeladással.

Jövő hét hétfőn a közép-dunántúli, kedden a közép-magyarországi - így budapesti - nyugdíjasok és nagycsaládosok, szerdán valószínűleg a Közép-Dunántúl, legvégül pedig csütörtökön Közép-Magyarország - így Budapest - többi lakója próbálkozhat, immáron bizonyára szintén csak egy órán át.

Az Otthon Melege Program keretében az állam állja az engedélyezett kereskedőknél megvásárolt meghatározott hűtő vagy fagyasztó árának felét, energiaosztálytól függően legfeljebb 25-45 ezer forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.