A boltok lehetnek a metrófelújítás nagy vesztesei

A 3-as metró felújításának egyes szakaszaiban az aluljárókban és a peronokon működő üzletek nem tudnak majd kinyitni, ráadásul többek szerződését fel is mondhatja a BKV Zrt. – tudta meg a Világgazdaság.

A BKV Zrt.-nek 55 bérleti szerződése van az M3 metróvonal mentén, az aluljárókban, illetve a peron mellett álló bérleményekre. Ezek közül a vonal felújítása és átalakítása során többet el kell majd bontani, mert a bérlemény alapjául szolgáló területet máshogy hasznosítják. A Lehel téri állomáson például a galériaszint teljes átjárhatósága megszűnik az új légtechnikai berendezések telepítése miatt.

Mint a lap írja, valamennyi bérleti szerződésben megfelelő pontok szabályozzák a rendes, illetve az üzemszerű működés körében történő felmondás lehetőségét. A BKV éppen ezért minden egyes szerződést megvizsgál, és szükség esetén felmondja vagy szünetelteti a bérbeadást.

A teljes vonal összes üzletéből havonta körülbelül 19,5 millió, éves szinten több mint 200 millió forint folyhat be a kasszába, tehát a BKV a lezárások során ennek az arányos részéről kénytelen lesz lemondani.

A háromszakaszosra tervezett felújítási munkálatok az ígéretek szerint idén novemberben kezdődnek, és 2019 júniusára érnek véget. Ehhez az ütemtervhez viszont az kell, hogy a főváros mihamarább döntsön azoknak az autóbuszoknak a beszerzéséről, amelyekkel a felújítás alatt szállítanák az utasokat az M3 vonalán. A döntés meghozatalát már többször elhalasztották. A lap információi szerint legközelebb június 8-án ül össze a testület.  

A Világgazdaság azt írja, hogy ha heteken belül nem írják ki a tendert, veszélybe kerül a kitűzött időpont.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.