A Balatonnál nem felhőtlen az öröm a boltzár feloldása miatt

Nem felhőtlen a kisvállalkozások öröme amiatt, hogy újra kinyithat minden üzlet vasárnap – derül ki a Sonline.hu cikkéből.

A lap szerint a Balatoni Szövetség és a Kisosz „bombázta” folyamatosan javaslataival a döntéshozókat, de sem a tavaly márciusi rendeletalkotáskor, sem a mostani rapid döntés előtt nem kérdezték meg a véleményüket. A kiskereskedők azt próbálták elérni, hogy évi tizenkét vasárnapot kapjon minden üzlet, és szabadon dönthessék el, mikor nyitnak ki vasárnap. A nyári balatoni szezont például ez lefedné.

„A gazdaság olyan, mint a tengerjáró hajó, lassú a reakcióideje, ilyen hirtelen döntésekkel nehezen tud mit kezdeni” – mondta egy helyi vállalkozói érdekvédelmi tömörülés tisztségviselője. Szerinte sok kiskereskedő átszervezte a tevékenységét, befektettek, sőt létszámot csökkentettek, vagy ellenkezőleg, növeltek; most vissza az egész? A néhány fős vagy családi vállalkozások ezt nehezen tudják megtenni.

A balatoni kereskedők úgy vélik, a politikait nem, csak a szakmai szempontokat figyelembe véve néhány hétnyi egyeztetést talán megért volna, mielőtt újabb előkészítetlen döntés születik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.