Több ezer embert elküld a Deutsche Telekom

A Deutsche Telekom (DT) átszervezi T-Systems informatikai szolgáltató leányvállalatát, és ennek keretében mintegy 6 ezer alkalmazottat készül elbocsátani – írja a német Handelsblatt hírportál.

A Handelsblatt értesülése szerint a bonni konszern vezetése a tervet december 12-én terjeszti a felügyelőbizottság elé – írja az MTI-re hivatkozva a Hvg.hu. 

A szakszervezetek attól tartanak, hogy az elbocsátások akár 8 ezer alkalmazottat is érinthetnek. "Ha ez valóban így van, abban mi nem fogunk segédkezni" - nyilatkozta a Verdi szakszervezet elnöke, Lothar Schröder a Handelsblattnak.

A T-Systems már évek óta gazdálkodási nehézségekkel küszködik. A DT informatikai leányvállalata nagyvállalatok informatikai feladatait látja el szolgáltatásként. Az üzletágban azonban erőteljes konkurenciaharc dúl, ezért alacsony nyereséget termel. A T-Systems ezért erősíteni kíván a digitális üzletágban, például felhőszolgáltatások nyújtásában, ahol Reinhard Clemens vezérigazgató két számjegyű százalékos nyereségkulcsot remél elérni.

A T-Systems az outsourcing szerződések keretében nyújtott informatikai szolgáltatásokat tevékenysége második pilléreként kívánja megőrizni. A T-Systems kivonul számos piacról, így valószínűleg felszámolja spanyolországi érdekeltségét, és jelentős mértékben csökkenti franciaországi leányvállalatának tevékenységét - írja a cikk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.