Ötvenezer forintos támogatás igényelhető a pénztárgépcseréhez

A NAV utólag, az év végén adja a vállakozásonként legfeljebb öt pénztárgép cseréjére a támogatást, addig a pénztárgép forgalmazójának kell meghitelezni ezt az összeget.

Vissza nem térítendő támogatást ad a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) az adóügyi ellenőrző egységgel rendelkező pénztárgépek 2013. évi beszerzéséhez. A támogatást a vállalkozó a 2013. március 20. előtt engedélyezett pénzárgép lecseréléséhez kérheti – olvasható a Magyar Közlönyben az erről szóló rendelet szövegében.

A támogatás feltétele, hogy az üzemeltető legfeljebb 500 millió forintos nettó éves árbevételt ért el, nem áll felszámolási, csőd vagy kényszertörlés hatálya alatt, valamint nincs egymillió forintot meghaladó vám-, illetve 10 ezer forintot meghaladó adótartozása.

A támogatási kérelmet elektronikusan, december 15-ig kell elküldeni a NAV-nak, amely 5-8 napon belül dönt a támogatás megítéléséről.

Az üzemeltetőnek a támogatás érvényesítésére szolgáló kódot kell benyújtani a pénztárgép eladójának, aki a támogatás összegével csökkentett áron adja el a pénztárgépet – ilyenformán az év végéig a pénztárgép-forgalmazók fogják meghitelezni a 100-120 ezer forintba kerülő pénztárgép vételárának egy jelentős részét.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.