'Még hogy Varga Mihály pénzügyminiszter! Ez vadkacsa'

"Ez hírlapi kacsa! Nem is kacsa! Vadkacsa!" – így kommentálta Matolcsy György azt a Magyar Hírlapban megjelent információt, miszerint döntés született arról, hogy önálló Pénzügyminisztériumot hoznak létre, és azt Varga Mihály vezeti. A nemzetgazdasági miniszter nem tud ilyen döntésről.

Arról már a Népszabadság is beszámolt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron, amikor értékelte a miniszterek teljesítményét, ezt mérlegelte, de döntés nem született. Kormányközeli vélemények szerint nem is lenne szerencsés, hogy most leválasszon a nemzetgazdasági tárcáról egy pénzügyi tárcát, hiszen ezzel "karácsony előtti kormányátalakítást indítana el", ami ráadásul a kormányzati struktúra átalakításával is járna. A kormányátalakításra pedig várhatóan január végén kerít sort, vagy akkor, ha már lezárultak a tárgyalások az EU-val és az IMF-fel – ezt valószínűsítik vezető fideszesek.

Azt pedig, hogy az IMF-fel Magyarország eljut egy megállapodás-tervezetig, Fellegi Tamás főtárgyaló, tárca nélküli miniszter február végére datálta mai bizottsági meghallgatásán. Azért is, mert a tárgyalófelek január közepén kapják meg a mandátumukat, így az érdemi megbeszélések a Magyarország számára biztosított "védőhálóról", hitelkeretről egy hónap múlva kezdődnek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.