Kétszáz munkahely megőrzéséhez kapott támogatást a Kirchhoff Esztergomban

A Kirchhoff Hungária Kft. esztergomi karosszériaelem gyártó üzeme 83 millió forintos támogatást kapott az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól, ezzel egy évig biztosított a cégnél dolgozó 200 ember munkája.

Sólyom Szabolcs a cég ügyveztője elmondta: a vállalat a Suzuki beszállítója, s a csökkenő kereslet miatt az év elején három műszak helyett csak két műszakban termelt, a 300 fős létszámot pedig 200-ra csökkentette.

Az ügyvezető szerint az OFA munkahely megőrzési támogatásának  köszönhetően átmenetileg, az autóipar újbóli fellendüléséig a cégnél  nem lesz szükség újabb elbocsátásokra, illetve a négy napos munkahét  bevezetésére.

Sólyom Szabolcs hozzátette, a tavalyi 32 millió eurós  árbevétellel szemben az idén 20 millió euróval számolnak. Az első  negyedévben a legyártott mennyiség egyharmaddal kevesebb volt a  tervezettnél.

A Kirchhoff Hungária Kft. 2007 szeptember elején 3,5 milliárd  forintos beruházással új üzemcsarnokkal bővítette esztergomi gyárát,  a Suzuki telephelyének közelében. Jelenleg a Swift-hez és az SX4-hez  készítenek fémelemeket, egyebek között első és hátsó lökhárítókat és  a műszerfal alatti középmerevítőt, amely a Kirchhoff specialitása.

A Kirchhoff Hungária Kft. a Kirchhoff Automotive divízió tagja,  amely 16 termelőegységgel rendelkezik Mexikótól Európán át Kínáig.  Vevőik között található a General Motors, a Fiat, a  Daimler-Chrysler, a Ford, a VW, az Audi, a Seat, a BMW, a Renault és  a DAF.

A Kirchhoff Group 220 éves német családi tulajdonban lévő cég. A  csoport éves árbevétele 600 millió euró, a foglalkoztatottak száma több mint 3.700. A vállalkozásnak 4 divíziója van, amelyekben  hulladékszállító és tisztító teherautó felépítményeket (Faun),  precíziós kéziszerszámokat (WITTE) gyártanak, valamint  személygépkocsikat alakítanak át mozgássérültek számára (REHA  Automotive), illetve a Kirchhoff Automotive csoportban fém  karosszériaelemeket préselnek és szerelnek össze az autóipar részére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.