'Éles' határidő jön egyes online kasszások számára

A visszavont pénztárgépeket megrendelt vállalkozók csak február 17-éig, hétfőig jelezhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, hogy visszakérik az igazoltan megfizetett előleget, foglalót vagy vételárat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A visszavont pénztárgépeket megrendelt vállalkozók csak február 17-éig, hétfőig jelezhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, hogy visszakérik az igazoltan megfizetett előleget, foglalót vagy vételárat - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az a vállalkozó, aki legkésőbb a jövő hét hétfőn nem engedményezi követelését az államra, később már nem élhet ezzel a lehetőséggel, mert a határidő jogvesztő - hívja fel a figyelmet a minisztérium.

Az új megrendeléssel együtt vagy a megrendelés leadását követően az érintetteknek nyilatkozniuk kell az EBEV-felületen arról, hogy milyen összegű támogatásra tartanak igényt. A papíralapú dokumentumokat, szerződéseket, számlákat 15 napon belül el kell juttatni az adóhatósághoz, ennek alapján a NAV egyedileg, határozattal bírálja el a kérelmeket.

Az igényelhető támogatás mértéke főszabály szerint a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre kifizetett előleg, foglaló mértéke. Külön szabályok alapján nagyobb támogatást vehetnek igénybe azok, akik esetleg már a teljes vételárat megfizették vagy be is üzemelték a betiltott gépeket.

A NAV honlapján elérhető egy gyakorlati útmutató, amely lépésről lépésre bemutatja, hogy a vállalkozóknak mit kell tenniük.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal január 23-án visszavonta az Alt Cash Kft. által forgalmazott SAM4S NR-300 ONLINE, és a Japán Cash Company Kft. S&E NR-300 ONLINE elnevezésű pénztárgépének engedélyét. Az érintett kasszákat mintegy 80 ezer vállalkozó rendelte meg. (Forrás: hirado.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.