Chrysler-Fiat frigy készülőben

A Daimlerrel történt válás után ismét társat keres a Chrysler. Az amerikai konszernt a múlt héten a Renault-val és a Nissannal hozták kapcsolatba, most az olasz Fiattal való együttműködés előnyeitől hangos a szaksajtó.

A napokban még egy General Motors-Chrysler egyesülést támogatott beszédében a detroiti autószalonra látogató Robert Corker szenátor, a most kiszivárgott hírek szerint a Chrysler  a Fiat csoporttal tárgyal szorosabb együttműködésről.

Ez előnyös lenne az olasz konszernnek, mely így beruházás nélkül értékesítési és szervízhálózathoz jutna, és ismét visszatérhetne az észak-amerikai piacra, ahol 2011-től Alfa Romeókat  forgalmazna. Ennek ellentételeként a Fiat kisautó technológiával segítené a Chryslert, mely így gyorsabban megújíthatná termékskáláját, és hatékonyabban hasznosíthatná a kongresszusi segélyt, mely kötelezettséggekkel jár.

A Chyrsler másfél évbe vált el a német Daimler Benztől. A Fiat pedig korábban a General Motorsszal működött együtt kisautók és dízelmotorok közös fejlesztésében. A Chrysler 2008-ban 1,45 millió autót adott el az amerikai piacon, ez 30 százalékos esést jelent egy év alatt. A Fiat 2007-ben 910 ezer, tavaly 650 ezer autót gyártott Olaszországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.