A DIGI is elindul a mobiltenderen

A kábeltévés, műholdas, internetes és Internet alapú telefonszolgáltatást is nyújtó DIGI KFT. is elindul a mobiltenderen – erősítette meg értesülésünket Sárai Endre, a társaság vezetője. Arról egyelőre nem beszélt, árbevételük hány százalékát kívánják felajánlani a frekvenciahasználati jogosultságért.

 A hazai piacon az utóbbi években erős pozíciót kiépítő távközlési cég vezetője úgy tudja, elsőként vásárolták meg a pályázati kiírást és utalták érte az egymillió forintos nettó díjat. Az ügyvezető elmondta: a pályázati határidő nagyon rövid, ezért gőzerővel dolgoznak a pályázatuk összeállításán. – Jelenleg a legfontosabb, hogy a kiírásban nincs olyan kitétel, amely miatt nem indulhatunk, ezért elkezdtük az anyagunk összeállítását – mondta az ügyvezető. A cég romániai anyacége, az RCS & RDS már üzemeltet mobiltelefon és 3G szolgáltatást is. Előfizetőik száma már meghaladja az egymilliót. A cég minden fronton komoly árversenyt hirdetett a térségben: olcsó szolgáltatást nyújtanak, miközben költségeiket a minimálisan tartják. A koncepció a fapados légitársaságokra hasonlít leginkább.

A pályázaton való esetleges indulás érdekében közös projektcéget hozott létre az EXTERNET Telekommunikációs és  Internet Szolgáltató Nyrt. valamint a Telekom 4 Magyarország  Távközlési Zrt is. A DreamCom Távközlési Zrt. néven alapított projektcég létrehozása nem  feltétlenül jelenti az NHH pályázatán való tényleges indulást, ez a két anyacég jövőbeli üzleti  döntésének függvénye. Az EXTERNET 30  százalékos részesedéssel rendelkezik a DreamComban.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság múlt szerdán hirdetett  meg pályázatokat a telefon és az internet piacon zajló verseny élénkítésére, ennek értelmében legfeljebb két új szolgáltató jelenhet meg a piacon, egy 900-1800-2100 Mhz-es rendszeren működő, illetve egy 450 Mhz-es digitális. Első körben 15 évre szóló frekvenciahasználati  jogosultságot szerezhetnek, amit később további 7,5 évvel hosszabbíthatnak meg. A frekvenciákért fizetendő egyszer díj százmillió forint, a verseny pedig az alapján dől el, hogy a pályázók az éves árbevételük hány százalékát ajánlják fel. A minimum 0.75 százalék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.