Kecskeméti Mercedes: kész a százezredik

Magyar tulajdonoshoz kerül a jubileumi autó, melynek legolcsóbb változata is drágább nyolcmillió forintnál.

Kevesebb mint tizenhat hónappal a gyármegnyitó után (2012. március 29.) ma legördült a 100 ezredik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyártósoráról. A fehér, bőrkárpitozású jubileumi CLA, melyet kizárólag Kecskeméten gyártanak, magyar tulajdonoshoz kerül. A négyajtós kupéként kínált modell leglcsóbb változatának ára 8,34 millió forint

A világ legjobb légellenállási együtthatójával (cw 0,22), avantgárd kupédizájnnal és 4MATIC összkerékhajtással is készülő CLA-val a márka új kategóriát hozott létre. Négyajtós kupéként a nagyobb testvér és például szolgáló CLS modellt idézi, ami 2003-as debütálás óta számos követőre talált. Keret nélküli ajtóival a CLA a Concept Style Coupé koncepcióautó sportos formavilágát helyezi át közvetlenül sorozatgyártásba. Az újdonság alapfelszerelései között megtalálható a radartámogatású fékrendszer, mely 7 km/órától figyelmezteti a vezetőt az akadályra, és a fékpedál megnyomásakor precízen szabályozott fékezést kezd meg.

Ahogy az első, úgy a százezredik kecskeméti is csúcsminőségű, és fontos mérföldkő a márka legfiatalabb gyárának, melynek csapata igazán büszke lehet, mondta a jubileumi modell mellett Frank Klein, a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary ügyvezető igazgatója. Valamennyi munkatársunk nagyszerű munkát végzett, és így személyesen is hozzájárult ehhez a különleges jubileumhoz. Minden egyes csúcsminőségben elkészített B- és CLA-osztály példaértékű a Mercedes-Benz Made in Kecskemét sikertörténetében.

A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen együttműködve gyártja a Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás-kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására. A kecskeméti gyárat kevesebb mint 4 évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően 2012 márciusában adták át, és azóta az egyik legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt, valamint 2013 január óta második modellként az új négyajtós kompakt CLA kupét, amelyet kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készítenek. Az időközben több mint 3000 főre bővült helyi munkatársi létszámmal a gyár a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsósorban köszönhető ez a gyár munkatársainak magas fokú szakképzettségének, valamint annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat magyar partnerekkel közösen, német mintára meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést.

 

Magyar tulajdonoshoz kerül a jubileumi CLA
Magyar tulajdonoshoz kerül a jubileumi CLA
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.