Elkészült a tízezredik kecskeméti Mercedes

Gyorsul a tempó, naponta kétszáz autó gördül le a magyarországi Daimler-gyár szalagjáról, ahol hamarosan indul egy második modell próbagyártása.

Alig több mint három hónappal az indulás után, 2012. július 2-án legördül a tízezredik Mercedes-Benz B-osztály a futószalagról. A felfutási idő alatt a kecskeméti gyár termelése tervszerűen működik, a hónap közepén elindul a második műszak bevezetése, és az év végére 3000 főre bővül a gyári alkalmazottak létszáma. Az első ötven kecskeméti gyártású B-osztály magyar tulajdonosokhoz kerül, míg a többi járművel a világ minden tájáról beérkező megrendeléseknek kívánnak eleget tenni. A személyautókat a Mercedes-Benz központi értékesítési részlegének adják át, akik az autók elosztását végzik.

A Daimler AG március 29-én indította be a termelést az új kecskeméti személyautógyárában. A Mercedes-Benz új kompaktautó-generációjának első termékeként a B-osztály került le a gyártósorról, amelynek termelését már 2011. szeptemberében megkezdték Rastattban, a Mercedes-Benz egyik németországi üzemében. A gyártókapacitás kibővítése révén az autó iránti egyre növekvő keresletet kívánják kielégíteni: a 2011. novemberi piaci bevezetés óta ugyanis több mint százezer megrendelés érkezett. Ez év második felében a Mercedes-Benz B-osztály gyártása mellett beindul az új négyajtós kupé, a CLA próbagyártása is.

 

 

Ünnepel a kecskeméti gyár csapata
Ünnepel a kecskeméti gyár csapata
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.