900 McDonald's-dolgozó nem kapott fizetést

Csaknem ezer McDonald's-dolgozó nem kapta meg a decemberi bérét, a háttérben a McDonald's és a Human Operator Zrt. nevű személyzeti szolgáltató cég elszámolási vitája áll.
A Human Operatoron és alvállalkozóin keresztül több ezer munkás dolgozik magyarországi McDonald's-éttermekben, rengeteg diákmunkás is így érkezik a gyorsétterembe. Eddig nem is volt probléma a bérek utalásával, a McDonald's fizetett a cégnek, az pedig továbbította a bért a vele kapcsolatban álló munkásoknak, januárban azonban hiába várták pénzüket a dolgozók - írja az Index.

A nagyjából kilencszáz dolgozó fizetése azért csúszik, mert a munkaerő-kölcsönző vitába keveredett a McDonald's magyarországi cégével. A lap információi szerint a közvetítő cég nagyjából százmillió forintot követel, a kifizetetlen decemberi bér ennek az összegnek durván a felét adja. Az étteremlánc szerint azonban nem tartoznak semmivel.

A McDonald's Kft. elmondta, a Human Operator Zrt.-vel kötött szerződése 2015 december végével lejárt, amelyet nem kívántak meghosszabbítani. Jelenleg csak a Meló-Diák Universitas, a Multi Job és a Fürge Diák Iskolaszövetkezetekkel dolgoznak együtt.

„Sajnálatos módon egy elszámolási vita alakult ki a felek között, de tartjuk magunkat az üzleti élet írott és íratlan szabályaihoz, nem borítjuk az asztalt partnereinkre a nyilvánosság előtt. A bérek kifizetéséért természetesen a Human Operator Zrt. a felelős, de a napokban már közeledtek az álláspontok, és a bérek kifizetése ma vagy holnap megtörténhet" – mondta a portálnak  Czeglédy Csaba, a Human Operator Zrt. igazgatóságának elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.