7,5 milliárd forintos tőkeemelés az Erste Banknál

Az Erste Bank Hungary Nyrt. pénteki közgyűlésén a tulajdonosok 7,5 milliárd forintos tőkeemelést hagytak jóvá, így a bank alaptőkéje 53,4 milliárd forintról 60,9 milliárd forintra nő - közölte a pénzintézet.

Az egyforintos névértékkel megegyező árfolyamon kibocsátásra kerülő, összesen 7.500 millió darab új részvényt az Erste Group Bank AG jegyezheti le elsőbbségi jogával élve. A bank közleménye szerint az alap-tőkeemelésről a romló gazdasági környezet és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által elvárt minimum 10 százalékos fizetőképességi mutató (szolvenciaráta) fenntartása érdekében döntöttek a tulajdonosok.

Az Erste Bank 2008. évi mérleg szerinti nyeresége 24,5 milliárd forint volt az auditált, konszolidált, magyar számviteli szabványok alapján készült beszámoló szerint. Az ügyfelekkel szembeni követelések növekedése a mérlegfőösszeg 30 százalékos emelkedését eredményezte, így az 2.636 milliárd forintot ért el. A közgyűlés az adózott eredményből 15 milliárd forint osztalék kifizetését hagyta jóvá, a fennmaradó összeg pedig az eredménytartalékba kerül.

A közgyűlés Pelle Lászlót az igazgatóság belső tagjává választotta 2012. április 27-ig terjedő hatállyal. Pelle László a bank informatikai rendszereiért és operációjáért felel.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.