65 milliós beruházás a Lindabnál

65 milliós beruházással újult meg a Lindab biatorbágyi üzeme, melynek eredményeképp egyszerűen használható tetőprofilokat gyártanak.

A Lindab biatorbágyi üzemében új gyártósort üzemeltek be márciusban - adta hírül a vállalat. A termelésbővülés eredményeként további bevétel növekedést vár 2011-ben az építőipari vállalat. A mintegy 240 000 euróból, azaz kb. 65 millió forintból megvalósult beruházásnak köszönhetően a finomacél termékeket és épületrendszereket gyártó cég mostantól egy úttörő, modern tetőprofil előállítását kezdi meg Magyarországon.

Az innováció leglényegesebb eleme az, hogy a termék szerelésre kész állapotban gördül ki a gyártósorról, tehát nincs szükség külön rögzítő segédelemek és korczáró alkalmazására - fejtette ki Kotormán István, a Lindab fejlesztési- és oktatási vezetője. A kemény acéllemezből készülő síklemez tetőprofilok tetőfedéskor egyszerűen és gyorsan egybepattinthatóak. Éves szinten hozzávetőlegesen 350 000 m² tetőprofil előállítását tervezi a cég az új gyártósoron.

A kétféle profil-magassággal készülő „Click" tetőprofil (25 ill. 38 mm) háromféle bevonattal, és összesen 17 különféle színben készül majd a biatorbágyi üzemben. Az új, „Click-es", azaz pattintós technológiával készülő modern, gyorsan felhelyezhető tetőelem remekül kiegészíti a Lindab kínálatában eddig szereplő korcolt tetőket, valamint az exkluzív PLX lágylemezeket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.