62 repülőre kapott megrendelést az Airbus

Összesen 62 Airbus A320-as keskenytörzsű repülőgépet rendelt a diszkont easyJet, a Swiss és a Lufthansa-csoport a toulouse-i gyártótól - közölte az Airbus csütörtökön a honlapján.
A diszkont easyJet 27 darab A320 leszállításáról egyezett meg, ezzel rendelésállománya 315-re emelkedett. Az A320-as típuscsaládba tartozó gépekből a londoni székhelyű légitársaság üzemelteti a legtöbbet Európában, 225-öt.

A Swiss International Airlines 25 darab új generációs, A320neót rendelt, ebből 10 opcionális. Az új gépekkel a régebbi, hasonló típusokat váltják ki.

A Lufthansa-csoport (a Swiss anyavállalata) a főként regionális utakat teljesítő Eurowings leányvállalatának tíz A320-as gépet rendelt. A csoport az Airbus legnagyobb üzemeltetője, több mint négyszáz ilyen gépet üzemeltetnek.

A rendelések listaáron számolt összegét nem közölte az Airbus.

Az A320neo a mostani modell továbbfejlesztett, költséghatékony verziója, amelyre speciális szárnyvégeket (sharkleteket) szerelnek, ezzel csökkentve a légörvényeket, ezen keresztül pedig a fogyasztást. Emellett új, kisebb fogyasztású, de nagyobb átmérőjű hajtóműveket is kínál a neo típusokhoz az Airbus, amelyeket az amerikai Pratt & Whittney és az amerikai-francia CFM International szállít. Utóbbi gyártó a típus versenytársához, a Boeing 737 MAX típusához is szállít hajtóműveket.

Eddig mintegy 3200 ilyen gépre érkezett rendelés az Airbushoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.