50 milliárdnyi megrendelést adott az Audi a magyar építőiparnak

A győri Audi hetven magyar beszállítóval dolgozik, újabban beszállítói park létrehozásáról tárgyal a kormánnyal és Győrrel.

A 900 millió eurós győri Audi-beruházás építési, infrastrukturális munkáira a világcég eddig 200 millió euró értékben szerződött, ennek döntő részére magyar vállalkozásokkal, ami így több mint 50 milliárd forintos forgalmat jelent a magyar építőiparnak - mondta Johannes Roschek, az Audi magyarországi pénzügyeiért felelős ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen Győrben.

A motor- és az alkatrészgyártás területén mintegy hetven magyar beszállítóval dolgozik a győri Audi Motor Hungaria Kft., a 2013-ban induló járműgyártás azonban külföldi beszállító cégeket is vonz Magyarországra. Az Audi ezért beszállítói park létrehozásáról tárgyal a magyar kormánnyal és Győr várossal, döntés a helyszínről még nem született – ismertette Johannes Roschek.

Közlése szerint a győri vállalat idei árbevételéről és eredményéről az Audi AG jövő márciusi nemzetközi sajtókonferenciáján adnak tájékoztatást, de annyi már bizonyos, hogy jobb évet zárnak a tavalyinál. Az elmúlt évben a kft. 4,77 milliárd eurós, 1.326 milliárd forintos forgalmat ért el. Az eredmény várhatóan a tavalyihoz hasonló lesz – tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.