450 MHz pályázat: közel a döntés

Már a közeljövőben, március-áprilisban zárulhat a 450 MHz-es frekvenciapályázat. A győztesnek legkésőbb 18 hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat.

Már a közeljövőben, március-áprilisban zárulhat a 450 MHz-es tender - írta a Világgazdaság mai száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságra (NMHH) hivatkozva.

Az NMHH tájékoztatása szerint a győztesnek legkésőbb 18 hónapon belül biztosítania kell az előírt adatátviteli kapacitásokat. A kiírás alapján a nyertes saját maga határozhatja meg, hogy az említett 450 MHz-es sávban milyen technológiát alkalmaz.

A tenderen ugyanakkor csak egy induló van, az MVM NET Zrt. – emlékeztet a lap. A lap becslése szerint az országos rendszer kiépítése akár százmillió dollárba is kerülhet. A lap arra is rávilágít, hogy a mobilhálózatokat építő vállalkozások visszajelzései alapján a piacot eddig nem nagyon mozgatta mag a 450 MHz-es frekvenciasáv értékesítése.

Ugyanakkor hozzáteszik, amennyiben a MVM NET Zrt. lesz a befutó, akkor valószínűleg a Alcatel-Lucent Magyarország Kft. kap majd megbízást a hálózat kiépítésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.