300 felett kezdte a napot a forint

Kilenc hónap után újra 300 felett kezdte a napot a forint euróárfolyama; igaz, azóta néhány fillérrel a lélektani szint alá került.

A szerdai gyengülést követően 300 forint környékén ragadt meg az euró forintárfolyama.

Az eurót 300,01 forinton jegyezték csütörtök reggel, nem sokkal hét óra után. Azóta 299,88 körül jár. Ez alig marad el a szerda kora este tapasztalt, kilenchavi csúcsot jelentő 300,14 forintos euróárfolyamtól. Utoljára tavaly június elején volt ilyen gyenge a forint az euróval szemben.

Az euró forintárfolyama kisebb-nagyobb kilengésektől eltekintve lényegében február 20. óta emelkedik. Elemzők szerint a forint az elmúlt napokban magyar sajátosságok, így elsősorban a jegybank új vezetése, illetve a jegybanki politika alakulása körüli bizonytalanságok hatására gyengült.

Az amerikai dollár forintárfolyama kissé csökkent csütörtök reggelre: 230,88 forinton jegyezték reggel az amerikai fizetőeszközt a szerda késő esti 231,20 forint feletti jegyzések után. Utoljára tavaly augusztusban volt ilyen gyenge a forint a dollárral szemben.

Az euró dollárjegyzése a szerda esti csökkenés után emelkedett a hajnali órákban: az euró 1,2995 dollár volt nem sokkal hét óra után.

A svájci frankot 243,49 forinton jegyezték az esti, 243,80 forintot követően.

A japán jen 2,4585 forint, így lényegében továbbra is a február vége óta tartott 2,43-2,47 forintos sávban mozog.

Csütörtökön több hír is befolyásolhatja a devizapiaci kereskedést. Reggel a Központi Statisztikai Hivatal előzetes ipari termelési adatokat közöl, a Magyar Nemzeti Bank pedig a devizatartalékok szintjét ismerteti. Délután a Nemzetgazdasági Minisztérium közli a költségvetés előzetes februári számait. Szintén délután az Európai Központi Bank tart kamatdöntő ülést, amelyet követően Mario Draghi elnök tart sajtótájékoztatót.

A lengyel zloty alig mozgott, a cseh korona kissé gyengült csütörtök reggelre az euróval szemben. Az euró 4,1498 zloty, illetve 25,534 korona volt reggel hét óra után nem sokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.