3-4 forinttal drágulhat a gázolaj

Jövő hét szerdától 3-4 forinttal drágulhat a gázolaj, amiért így körülbelül 419 forintot kérhetnek a kutaknál - véli a GKI. Az átlag 413 forintba kerülő benzin tarifája várhatóan nem módosul.

3-4 forinttal drágulhat a gázolaj a jövő héten - jósolja a nemzetközi piaci folyamatok alapján a GKI Energiakutató. Így a dízel ára 419 forint/liter szintre emelkedhet július 10-én, szerdán. A benzin ára 413 forint maradhat.

A Brent kőolaj hordónkénti ára a június 28-i 102,5 dollárról július 5-ére, péntekre 107,3 dollárra nőtt. Ezt az árváltozást a gázolaj ára teljesen, a benziné a hét második felében követte.

Az irányadó üzemanyagtőzsdén a benzin ára 0,3 százalékkal csökkent, a gázolajé 1,7 százalékkal nőtt.
A forint árfolyama heti átlagban nem változott.

A literre és forintra átszámolt tőzsdei jegyzésárak a héten a benzin esetében 0,3 százalékos csökkenést, a gázolajnál 1,8 százalékos emelkedést mutatnak.

Az elmúlt egy év során a benzin ára egy, a gázolajé 1,5 százalékkal nőtt. Az időszaki havi átlagkeresetek növekedése folytán tavalyhoz képest ugyanannyiból most körülbelül 4 százalékkal több benzint és 1,5 százalékkal több gázolajat vásárolhatunk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.