294-es szinten indul a forint/euró

Az eurót 294,65 forinton jegyezték kedd reggel, nem sokkal hét óra után a hétfő késő esti 294,80 forintos szintek után. Hétfőn reggel még 296 forint felett, délután viszont már 294,50 forint alatt jegyezték az eurót.

A hétfő esti enyhe gyengülés után kissé erősödött éjjel a forint az euróval szemben a bankközi kereskedésben.

Az eurót 294,65 forinton jegyezték kedd reggel, nem sokkal hét óra után a hétfő késő esti 294,80 forintos szintek után. Hétfőn késő délutánig erősödött a forint: reggel még 296 forint felett, délután pedig 294,50 forint alatt is jegyezték az európai közös fizetőeszközt.

Az euró dollárárfolyama a hétfő késő esti csökkenés után emelkedett hajnalban: 1,2866 dolláron jegyezték kedd reggel az eurót.

A forint hasonló ívet járt be a többi fontos nemzetközi devizával szemben is. A svájci frankot 237,38 forinton, az amerikai dollárt 229,05 forinton, míg a japán jent 2,2642 forinton jegyezték kedd reggel.
Kedden több esemény is irányt szabhat a devizapiaci kereskedésnek. Makrogazdasági adatok közül a májusi német feldolgozóipari termelés befolyásolhatja a piacokat, míg délután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) friss makrogazdasági előrejelzései lehetnek árfolyammozgató hatással. Ülést tart kedden az uniós pénzügyminiszterek tanácsa (Ecofin) is. Szerdán a nemzetközi piacok az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed monetáris tanácsának legutóbbi üléséről készült jegyzőkönyvre, a forintpiaci kereskedők pedig a Magyar Nemzeti Bank által kiadott hasonló jegyzőkönyvre figyelhetnek.

Kedd reggelre a cseh korona alig mozgott, míg a lengyel zloty kissé erősödött az euróhoz képest. Az eurót 25,968 koronán, illetve 4,3104 zlotyn jegyezték reggel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.