A kamatemelés visszarántotta a forintot

A 280-as euróárfolyam körül rángatták ma a forintot a magyar bankközi piacon a brutális jegybanki kamatemelésig, azt követően azonban nagyot erősödött a magyar valuta. A pesti tőzsde mínuszban maradt, az OTP esik.

Éjszaka a nemzetközi piacon ismét pár forinttal a 280-as euróárfolyam fölé rántották a forintot, és a magyar bankközi kereskedés reggel ugyancsak valamivel a 280-as szint fölött nyitott. Ezután viszont egy kicsit kisütött a nap, és némi erősödés után e szint alá küzdötte magát a forint. Aztán a 280-as szint körül ugrált az árfolyam a három százalékos jegybanki kamatemelésig. Erre azonban komoly erősödéssel reagált a forint, az euróért már 274 forintnál kevesebbet adtak.

A magyar tőzsde hangulatát megalapozta, hogy hajnalban jó nagyot estek az ázsiai börzék. A Budapesti Értéktőzsde nyitáskor az előző napi záróértékéhez képest kétszázalékos mínuszban, 12 090 ponton kezdett, aztán 12 ezer pont alá esett, csaknem ötszázalékos az esés. Az OTP és a Mol is gyengült, a bankpapír lényegében ott folytatta, ahol tegnap abbahagyta. Az OTP-részvény kevesebbet ért 2500 forintnál, az olajpapír ára pedig tízezer forint alá süllyedt, de aztán ismét föléje kapaszkodott. A kamatemelés nyomán gyors ugrásokkal ingadozott a BUX, de nem tört ki a negatív tartományból. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.