245 felett is járt a svájci frank

Délelőtt fél tízkor a svájci frank árfolyama áttörte a 245 forintos határt. A frankalapú hazai hitelek forintalapúhoz viszonyított előnye eltűnt.

Kedden 9.35-kor a svájci frank elérte minden idők rekordját 245,77 forinton, de rövid időn belül visszament 245 forint alá.

Az euróval szemben is erősödött a svájci frank: kedden fél tíz körül az euró 1,1024 svájci frank volt.

A Napi Gazdaság felmérése szerint a tegnapi, 10 forintos frankerősödés önmagában 200 milliárd forint pluszterhet ró a hitelüket svájci frankban törlesztőkre.

Az újság számításai szerint 230 forint felett már elvész az az előny, amit a a svájci frankban felvett hitel élvezett a forintalapúhoz képest.

Korábban rendkívül nagy arányban vettek fel Magyarországon svájcifrank-alapú hiteleket, a lap szerint elsősorban az alacsony kezdőrészlet miatt. Azóta sok család havi törlesztője egyenesen megduplázódott. Ennek visszafizetési bizonytalansága a magyar bankok pénzügyi megítélését is rontja.

Az alpesi valutában felvett hazai hitelek forintalapúhoz viszonyított előnye eltűnt
A general view shows the trading floor at Frankfurt's stock exchange August 1, 2011. REUTERS/Ralph Orlowski (GERMANY - Tags: BUSINESS IMAGES OF THE DAY)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.