222 milliárd ment a munkaadóknak

Az elmúlt két évben százezer vállalkozás jutott munkahelyvédelmi adókedvezményhez, az állásvédő lehetőség ma már több mint nyolcszázezer dolgozó kenyérkeresetét garantálja a versenyszférában - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.
Huszonnégy hónap alatt összesen 222 milliárd forintnyi adókedvezmény járt azoknak a versenyszférához tartozó vállalkozásoknak, amelyek a munkaerőpiac kiszolgáltatott szereplőinek adtak állást, a szóban forgó összegen nagyjából százezer cég osztozott meg – mondta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára a lapnak.

A minisztériumi vezető közölte: a munkahelyvédelmi akció tavaly év végén háromszázezer nyugdíj előtt álló személy és több mint negyedmillió olyan dolgozónak a mindennapi kenyérkereseténél játszott lényeges szerepet, akik szakképzettséget nem igénylő munkakört töltöttek be. Rajtuk kívül 150 ezer fiatal, harmincezer régóta állást kereső ember és negyvenezer kisgyermekes szülő elhelyezkedését támogatta az adókönnyítés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.