21 milliárd forintra pályázhatnak cégek a dolgozóik képzésére

Az európai uniós forrásból külön pályázatok lesznek mikro- és kisvállalkozásoknak maximum 10 millió forint támogatással, összesen hatmilliárd forint keretösszeggel.

Legkésőbb csütörtökön jelenik meg annak a 21 milliárd forint keretösszegű pályázatnak az első kiírása, amelyben a vállalkozások a dolgozóik képzésére kaphatnak vissza nem térítendő támogatást – jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az Új Széchenyi-terv keretében kiírt 21 milliárd forint keretösszeg 2014-ig szól, így az évi 7 milliárd forint nagyságrendileg megegyezik azzal az összeggel, amit eddig a cégek a szakképzési hozzájárulás terhére a foglalkoztatottjaik képzésére évente költöttek – tette hozzá az államtitkár.

Az európai uniós forrásból külön pályázatok lesznek mikro- és kisvállalkozásoknak maximum 10 millió forint támogatással, összesen hatmilliárd forint keretösszeggel. A középvállalkozások egy és ötvenmillió forint közötti összegre pályázhatnak szintén hatmilliárd forint összegben, míg a nagyvállalatok 5-150 millió forint támogatást kaphatnak nyolcmilliárd forint keretösszegben. Mindhárom kategóriában külön pályázat van – az európai uniós szabályoknak megfelelően – a közép-magyarországi régióra 300-300, illetve 400 millió forint keretösszegben. 

Czomba Sándor újságírói kérdésre elmondta, hogy nem feltétel az elvárt béremelésnek való megfelelés, de arra számítanak, hogy olyan vállalkozások pályáznak, amelyek legalább a munkahelyek megtartásában érdekeltek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.