21 megabites mobilinternet a belvárosban!

A térség leggyorsabb, 21 megabit sebességű mobilinternet-hálózatát indította be a Vodafone a belvárosi Kálvin tér és a Szabadság tér közötti területen.

A Vodafone a régió leggyorsabb mobilinternet-elérését indítja be a belvárosban, a Kálvin tér és a Szabadság tér közötti szakaszon - jelentette be Beck György vezérigazgató. A 3.3 kilométeres sétálóutcán a szolgáltatás segítségével tízszer olyan gyorsan lehet netezni, mint amit eddig a mobiltechnológiák lehetővé tettek. Az ünnepélyes bejelentésen részt vett Rogán Antal a kerület fideszes polgármestere is.

A helyszínválasztást azzal indokolták, hogy a belvárosi szórakozóhelyek és teraszokon a vendégeket szolgálják ki, akik e helyszíneken rendszeresen használják a mobil játékokat és közösségi szolgáltatásokat. Beck György kiemelte, hogy e szolgáltatásokat a felhasználók harminc százaléka már mobiltelefonról veszi igénybe. Ugyanakkor, sokan a teraszokon dolgoznak a laptopjuk és a mobilinternet-segítségével.Mindkét fogyasztói csoport egyre inkább igényli a sebesség növelését. A társaság a forgalom további bővülésére számít a turisztikailag is frekventált területen, különös tekintettel arra, hogy idén hazánk adja Európa Kulturális Fővárosát.

Ezzel a kapcsolattal már másodpercenként mintegy ezer oldalnyi szöveg tölthető le, amivel a Biblia teljes szövege egy-két másodperc alatt letölthető, de ezzel a sebességgel már HD videókat is nézhetünk on-line.
A nagy sebességű adatátvitel a legújabb Huawei típusú modemekkel vehető igénybe, amelyek már elérhetők a Vodafone kínálatában, ára pedig nem magasabb a korábban forgalmazott modemeknél.

A Belváros Budapest központja, a kulturális és üzleti élet különösen fontos színtere, és a Magyarországra látogató külföldiek is nagy előszeretettel jönnek el hozzánk. Arra törekszünk évek óta, hogy a Belváros ne csupán egy kerület legyen, hanem valódi közösségi tér az itt élők és idelátogatók számára. Ehhez járul hozzá ez az új belvárosi szolgáltatás is - mondta Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere. Hozzátette: mivel hazánk hamarosan betölti az EU soros elnöki posztját, s pont az érintett területen fekvő szállodákban laknak majd a hazánkba érkező kormányzati delegációk tagjai, ezért a szolgáltatás még inkább fontos Belváros-Lipótváros számára.

A Vodafone az ügyfelei körében egy év múlva 300-400 ezer közti rendszeres internetezőre számít - hangzott el a sajtótájékoztatón. A cég gyors feltöltési és letöltési sebességet biztosító szélessávú vezeték nélküli internetes hálózata jelenleg 434 magyarországi településen érhető el, ami 65 százalékos lakossági lefedettséget jelent. A Vodafone 26,11 százalékos részesedéssel rendelkezik a hazai mobilinternet-piacon, ami a második helyet jelenti, az egy előfizetőre jutó adatmennyiség tekintetében viszont vezető pozíciót tölt be.

Vodafone
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.