Szociális innováció

Ezzel az elnevezéssel hirdetett pályázatot az UniCredit Alapítvány. A felhívásra olyan programok indulhattak eséllyel, amelyek tartós, fenntartható módon javítják egy-egy rászoruló csoport boldogulását, életkilátásait. A három nyertes szervezet együttesen több mint 18 millió forint támogatásban részesül.

A zsűri döntése alapján az első helyezést a Habitat for Humanity Alapítvány nyerte el (19 500 euró), amelynek projektje a mélyszegénységben élők lakhatásához nyújt segédkezet. A szervezet bontott építőanyagot gyűjt, s juttat el elsősorban roma családoknak, amelyeket szerszámkölcsönzéssel, képzésekkel és műszaki tanácsadással is segít. Jelentős a program közösségépítő szerepe is.

A második a Munka-Kör Alapítvány lett (18 ezer euró), amely 2003 óta foglalkozik súlyosan fogyatékos hallássérültek integrált foglalkoztatásával és elhelyezkedésével. A folyamat sorstárs segítők, mentorok és rehabilitációs foglalkozási tanácsadók bevonásával zajlik, segítségükkel évente több mint 120-an állnak munkába. A támogatottak 1-2 év után kerülnek ki az alapítvány védőszárnyai alól, új munkahelyet találnak, családot vállalnak, kiválóan boldogulnak az életben.

A harmadik díjazott a Snétberger Alapítvány Önállóan, de nem egyedül elnevezésű oktatási projektje (16 500 euró). Az alapítvány olyan gazdasági és képzési modellt működtet, amelyben a zenei szempontból tehetséges, hátrányos helyzetű roma fiatalok piacképes zenei tudást kapnak, és a sokféle motivációt nyújtó környezetben olyan képességekre tesznek szert, amelyek hozzásegítik őket hátrányaik ledolgozásához, a közép- vagy felsőfokú tanulmányok elvégzéséhez is.

A három nyertes részt vehet a pályázat második fordulójában is, amelynek során 2014 októberében az UniCredit Bank munkatársai szavaznak az első eredmények, beszámolók alapján. Szavazataik alapján a projektek további, összesen hatezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesülnek még az idén.

A Habitat for Humanity Magyarország munkatársai segédkeznek
A Habitat for Humanity Magyarország munkatársai segédkeznek
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.