Életút Program az egyenlő esélyekért

A tehetség kibontakozása elsősorban mentális tényezőkön múlik, ám ehhez olyan környezet is szükséges, amelyben a képességek készségekké formálhatók. E téren nyújt segítséget a Csányi Alapítvány, amely kilencedik éve támogatja a tehetséges, hátrányos helyzetű gyermekeket az Európa-szerte egyedülálló Életút Programban.

A Csányi Alapítvány küldetése: segíteni a tehetséges gyerekeket tartós segítségnyújtással, odafigyeléssel, családjaik és közösségeik támogatásával, hogy eljuthassanak a diplomáig. Megalakulásának évében, 2005-ben a civilszervezet húsz gyerek támogatásával indult, s a létszám 2011-ben már 162 főt tett ki. Jelenleg 225 diák vesz részt a programban, és 2014 végéig a támogatottak köre várhatóan további 45 fiatallal bővül.

Az alapítvány február elsején új helyszínen, Mohácson hirdetett pályázatot – itt két csoportban összesen harmincan csatlakozhatnak a programhoz –, Kaposváron pedig tizenöt új diák felvételét tervezik. Így a szeptemberi tanévkezdéskor összesen 270 tehetséges diák kap lehetőséget arra, hogy szakképzett mentori támogatással kamatoztathassa, bővíthesse tudását. Az Életút Program sikerét példázza, hogy immár tizenketten folytatnak egyetemi tanulmányokat, hatan pedig a felsőfokú szakirányú szakképzésben vesznek részt.

– Célunk, hogy minél több nehéz sorsú gyereket támogassunk, hiszen számukra még fontosabb az útmutatás, a segítség, az, hogy esélyt kapjanak a továbbtanulásra, majd tudatos, felelős felnőttekké váljanak. A szorgos, kitartó munka mellett az alapítvány támogatottjai sok-sok élménnyel gazdagodnak, és egy összetartó, szerető közösség támogatását is magukénak mondhatják – hangsúlyozta dr. Radoszáv Miklós, az alapítvány operatív igazgatója.

A Csányi Alapítvány az idén is várja az 1%-os felajánlásokat az 18186464-1-43 adószámra, hiszen minden felajánlás hozzájárul ahhoz, hogy évről évre több hátrányos helyzetű gyereket segíthessenek.

A kiválasztottak 4. osztályos kortól a diploma megszerzéséig kapnak anyagi és szakmai segítséget
A kiválasztottak 4. osztályos kortól a diploma megszerzéséig kapnak anyagi és szakmai segítséget
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.