Diagnózis után

A Breast Partner nevet viseli az az új, ingyenes mobilalkalmazás, amely azért készült, hogy a nők értsék az esetleges mell- és petefészek-daganatos megbetegedés utáni orvosi lépéseket, s egyidejűleg a szűréseken való részvételre ösztönözzön.

Ma már bizonyított, hogy a mellrák időben történő felismerésével a betegség több mint 90%-os biztonsággal gyógyítható. Ennek ellenére hazánkban az ingyenes emlőrákszűréseken még mindig alacsony a részvétel, azokra a nők mindössze 45-48%-a megy el. Ehhez az is hozzájárul, hogy a mai napig sok nő nincs tisztában azzal,mi történik a mellrák diagnózisa után, kik és hogyan vezetik végig őket a kezdetektől a gyógyulásig. Ezen hivatott segíteni az új alkalmazás, amely igyekszik minden fontos kérdésre választ adni.

Az Android- és iOS-rendszerre kifejlesztett mobilalkalmazás keretét Kozó Liza, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület civil képviselőjének személyes története adja, aki ma már szerencsére gyógyultnak számít.

Mint elmondta, minden kampányhoz szívesen adja arcát és történetét, ha az akár egyetlen nő életének megmentéséhez is hozzájárul.

Az alkalmazás megismertet egy orvoscsoport tagjainak feladataival, és választ ad a betegséggel kapcsolatos fontosabb kérdésekre a szükséges vizsgálatoktól a kezelésekig. Az orvoscsoport tagjai dr. Kulka Janina patológus, dr. Dank Magdolna onkológus, dr. Lázár György sebész, dr. Polgár Csaba sugárterapeuta és dr. Pete Imre nőgyógyász, aki a petefészekrákról nyújt információkat. Az applikáció minifogalomtárat (Breast wiki) is tartalmaz, az egyes lépésekhez jegyzet készíthető, illetve több hasznos linket is kínál azok számára, akik mélyebben érdeklődnek a téma iránt. (N. G.)

Támogatói háttér: A Breast Partner mobilalkalmazás a Roche Magyarország Kft. támogatásával készült. Android-rendszerre a https://play.google. com/store/apps/, iOS-re a https://itunes.apple.com/hu oldalról tölthető le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.